Arbejde 25 Timer/Ugen 🏝️ Til Du er 80 År 👴, og 3 Grunde Til Hvorfor Du Bør Gøre Det

James W. Vaupel fra SDU foreslår i et studie at vi alle kun bør arbejde 25 timer/ugen, men tilgengæld fortsætter til vi er 80 år.

Og hvorfor det? Spørger du måske dig selv.

Her er tre gode grunde til hvorfor du bør overveje at tage hans råd.

(Som jeg kraftigt overvejer)

Forbedret Livskvalitet (YOLO)

Når du er 25 år vil du gerne hænge mere ud med dine venner eller dyrke sport.

Når du rammer 35 år vil man gerne have mere tid til sine børn og familie, eller skifte karriere.

Og når du er +65 år har man oceaner af tid, og godt vil holde sig igang.

Det giver INGEN mening at vi stresser rundt i vores yngre dage, for så at tage den med ro når vi har færre forpligtelser.

Lad os da sprede det lidt ud istedet.

Bruge mindre tid på det når vi gerne vil noget andet, men samtidigt bruge lidt tid på det når det vi gerne vil holde os igang.

Genialt.

Sundere Liv

En af de primære grunde til at folk i syd europa har vanvittig høj levealder er pga stress.

Og med en 3 dages arbejdsuge, vil du have langt mere overskud til at træne og lave din egen mad (som formentlig er sundere).

Dette vil også øge chancen for at du vil være en rask og rørig 80 årige, og ikke en der helt udbrændt, og på renden til at kradse af.

Mere Bæredygtigt

De tre primære grunde til at det ville være mere bæredygtigt er følgende:

 1. Mindre transport til arbejde
 2. Lavere forbrug
 3. Mindre produktion

Hvis vi kun arbejder fra tirsdag-torsdag ville vi ikke skulle transportere os mindre til vores arbejde, hvilket ville være en kæmpe reduktion i fossile brændstoffer.

Og der bare en direkte korrelation i hvor meget vi tjener og hvor meget vi forbruger.

Hvis vi arbejder mindre > får vi mindre udbetalt > og får et mindre forbrug

Og i sidste ende vil vi formentlig producere mindre, da vi arbejder færre timer. Kender ikke det præcise regnestykke, det er blot min lommeteori.

Plus! Du Bliver FUCKING Rig

Kunne ikke lade vær med at smide en lille fjerde grund ind.

Hvis jeg ender med at gøre dette.

Så ville jeg ikke længere kunne spare +10.000 kr/måneden.

Men jeg ville nok godt kunne spare 3.000 kr/måneden.

3.000 kr/måneden investeret oven i det jeg har nu, indtil jeg er 80 år ville være:

*Trommehvirvel*

36.374.326 kr !!!

Det er 3 gange så meget som medianen af de rigeste danskere!!!

Og du ville ikke engang have haft brug for de penge, fordi at du har arbejdet 3 dage/ugen.

Whats not to like?!

Jeg synes det lyder for fedt.

6 thoughts on “Arbejde 25 Timer/Ugen 🏝️ Til Du er 80 År 👴, og 3 Grunde Til Hvorfor Du Bør Gøre Det”

 1. Hey Loui.
  Det er lige præcis sådan jeg har valgt og indrette mit liv.
  Dvs. jeg arbejder lige uger man-tir-ons, og ulige ons-tor-fre. Jeg har en løn på 190kr i timen, hvilket gør at mit cashflow dækker rigeligt mine faste udgifter, og jeg kan stadig smide 4000 kr til side hver måned, på enten øge mine investeringer, eller bruge på hobby/fritidsaktiviteter, men eftersom de fleste foregår alene udendørs er det ofte begrænset, og oftest når der skal bruges penge, er det genbrug, hvilket ofte gør at jeg kan slå 2/3 af prisen.

  I praksis arbejder jeg nok den kommende tid i gennemsnit nærmere 4×8 timer, men mit udgangspunkt er er 3×8 timer, og jeg siger nej, hvis jeg har andet som trækker mere i mig, og på den måde jeg har lavet mit vagtplan “rul”, gør jo at mit udgangspunkt faktisk er sådan at jeg har fri fra onsdag eftermiddag frem til onsdag morgen i den efterfølgende uge.

  Jeg har kørt således de seneste 2-3 måneder, og det giver mig så meget mere livskvalitet, der var nogen opstartsvanskeligheder i sommers, fordi mine omgivelser og arbejdsgiver havde svært ved at forstå hvorfor jeg ikke ville arbejde man-fre, eftersom jeg er ansat på en nul timers kontrakt, men efterhånden ser det ud til der er kommet accept, og som sagt er min vagtplan som udgangspunkt “lukket” 2 hverdage hver uge, det kan bestemt anbefales!
  Men som jeg lige kort kommer ind på, så brug lidt tid på hvordan du vil præstentere det for din arbejdsgiver, fordi de tager udgangspunkt i at alle vil da gerne arbejde 37 timer man-fre, det var en lidt hårdere nød og knække end hvad jeg egentlig troede i starten det ville blive, men sådan er det jo men mange ting når man indretter sig anderledes end resten af samfundet 🙂

  Bonus info: Jeg forventer at leve noget i denne her stil de kommende 10 år, for derefter at gå næsten fuldtidspension, så skulle mine investeringer, og bolig salg gerne gøre således jeg kan holde mig kørende med 1 arbejdsdag om ugen, indtil jeg kan starte med få min arbejdsgiver pension ud som 60 årig.

  Vh. Anders

  1. bonus info 2: til interesserede og inspiration, er mit nuværende net worth cirka 1,2 mil, fordelt i RE, Arbejdsgiver pension, aktier, crypto valuta, guld, crowdlending, mm. rækkefølge efter værdi.

   Det burde række rigeligt i forhold til overstående plan, specielt taget i betragtning jeg stadig vil øge mine investeringer de kommende år, dog langt mindre end indtil nu.

  2. Fed historie Anders!

   Og mega cool at du har fået det op at stå!

   Den kunne jeg vildt godt tænke mig at høre mere om!

   Kan være vi skal lave et interview med dig her til siden??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *